2020-11-27 08:13:50• hírek • Bede Emőke

Megérkeztek a kisnyugdíjasoknak szánt élelmiszerjegyek

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Amint arról november elején beszámoltunk, a kormány negyvenmillió lejt különített el a hátrányos helyzetű személyek megsegítését célzó operatív programra szánt keretből, hogy ételjegyeket biztosítson a 75 év fölötti, minimáljövedelemből vagy a minimális szociális nyugdíjnál kisebb összegből élő személyek számára.

A kormány által elfogadott döntés értelmében 4 hónapon keresztül havi 180 lejes élelmiszerjegyben részesülnek azok a 75 év fölötti személyek, akiknek minimáljövedelemből vagy a minimális szociális nyugdíjnál kisebb összegből kell megélniük. Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője akkor úgy nyilatkozott, az intézkedésnek körülbelül 290.000 kedvezményezettje lesz.


Csütörtökön a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal arról számolt be, hogy befejezték a fentebb elített élelmiszerjegyeket tartalmazó kártyák szétosztását a területi-közigazgatási egységek között, így a 3.897 kedvezményezett napokon belül át is veheti azokat. A SODEXO PASS utalvánnyal értelemszerűen csak az olyan éttermekben és élelmiszerüzletekben lehet vásárolni, ahol elfogadják ezt a típust. Jelen pillanatban a megye területén 292 ilyen egység található, viszont akadnak olyan települések is, ahol egyetlen olyan bolt vagy étterem sincs, mely elfogadná a SODEXO PASS kártyát. A prefektusi hivatal épp ezért arra kérte az önkormányzatokat, hogy keressenek és javasoljanak olyan cégeket, akik részt vennének a kormányprogram megvalósításában és megkönnyíthetnék a kedvezményezettek meleg ételhet való hozzáférését.


A napi elkölthető keret 40 lej, mellyel éttermekben, ételrendelésnél vagy élelmiszerüzletekben is lehet fizetni. Tudni érdemes továbbá azt is, hogy a kártya érvényességi ideje egy év, és egész Románia területén használható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: